perjantai 4. huhtikuuta 2014

53 päivän loppukiri


Katon tässä Greyn anatomiaa ja yritän kirjottaa uutta blogitekstiä samalla (tehokkuus kuunniaan) joten pahoittelen jo etukäteen vähän sekavaa tekstiä. Anyways, toisen verikokeen tulokset tuli ja TSH arvot oli edelleen 5 paikkeilla, T4V vähän yli 12 ja lääkärin mukaan kyseessä on lievä eli subkliininen kilpirauhasen vajaatoiminta. Lääkäri onneks kuitenkin suostu alottamaan koelääkityksen oireiden perusteella ja huomenna aamulla pitäs vielä mennä verikokeisiin että saavat mitattua S -TPOAb:n eli kilpirauhasen vasta-aineet jonka jälkeen saan vetästä ekan thyroxin tabun naamaan (vihdoin!). 

Opiskelurintamallakin on tapahtunu jonkin verran kehitystä. Oon alkanu käymään biologian aiheita kunnolla läpi ja tehny itelleni uuden lukusuunnitelman näitä viimesiä viikkoja varten (enää alle 53 päivää kokeeseen!). Fysiikkaa ja kemiaa pitäs edelleen vaan jaksaa laskea vaikka tuntuukin jo että perusasiat on melko hyvin hallussa. Totesin myös tehneeni viisaan päätöksen hakiessani Kuopioon esim. Turun sijasta koska sinne oli tänä vuonna ihan hulluna hakijoita.. Vaikka oli Kuopioonkin noin 200 hakijaa enemmän kun viime vuonna, mutta kaikkiin tiedekuntiin oli tainnu ainakin pientä lisäystä hakijamäärien suhteen tapahtua, poisluettuna Tampere, jonne tais olla Oulun jälkeen vähiten hakijoita. Hakijamäärät saa siis selville tiedekuntien sivuilta, en ala tähän niitä nyt linkkailemaan.
Tosiaan, piti myös ilmoittaa että bloggaukseen tulee nyt hieman taukoa koska aion keskittyä näihin viimesiin viikkoihin ihan täysillä, eli seuraava blogipäivitys tapahtuu todennäköisesti vasta 28.5.2014 paikkeilla.

Ei mulla kai sitten muuta asiaa ollu.. Mutta tosi paljon tsemppiä kaikille pääsykokeeseen! :)

Nähdään toukokuun lopulla,
Terkuin Erica
xoxoxo



4 kommenttia:

  1. Hyvä että sait lääkityksen! Kunhan nyt vielä ne vasta-aineet on katsottu.
    Tyroksiini ei ole ihmelääke (vaikka tohtoriväki niin mielellään väittääkin) ja voi olla että siitä ei saakkaan ihan täysin tervettä vointia -tai olen kuullut, että joku saa, liki kymmenessä vuodessa ei vaan ole vielä ketään tullut vastaan... Mutta tyroksiinilla pääsee alkuun ja sitten jonain päivänä voit perehtyä aiheeseen t3v.
    Äläkä siellä lääkiksessä usko kaikkea mitä kilpirauhassairauksista väittävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo innolla odottelen vielä niitä vasta-aine tuloksia ja itsellänikin hieman skeptinen usko tohon thyroxin valmisteeseen, mutta kai se on tässä vaiheessa parempi kun ei mitään. :)

      Ja todellakin, jos lääkikseen pääsen niin lupaan olla se painajaismainen opiskelija joka kyseenalaistaa kaiken kilpirauhassairauksiin liittyvän tiedon. :D

      Poista